Romeleåsens Golfklubbs bane har alle ingredienser til en udfordrende golfrunde. De 18. huller snor sig gennem park og skov i et kuperet terræn med mange træer, bunkers og doglegs.

Vi ankommer til Romeleåsens Golfklubb på en af sommerens varmeste dage. Den blågule flagdug vejer dovent over klubhuset og ingen let brise kan afsvale os på runden. Vi sørger for at fylde vandflaskerne før vi begiver os ud på første Tee.
To unge mennesker med rygsæk går ad grusvejen og passerer klubhuset. De er ude at vandre. Romeleåsens Golfklubb ligger nemlig midt i et naturskønt område som er kendt for sine sjældne planter og dyr.
Hul 1, et par4-hul på 310 m fra Gul Tee (286 Rød) slår tonen an. Et stort egetræ breder sin krone ud over fairway i doglegget, og det kan være vanskeligt at sende bolden forbi. Det lykkedes lige akkurat, og det samme gjorde indspillet til green, endda i overlegen stil blot 20 cm fra hullet. Og, dermed kunne rundens første og eneste Birdie noteres.
Vi fortsætter med et tilsyneladende let par3-hul – på papiret banens letteste – men bliver snydt af en onduleret green, der får vores puts til at drøne hen over et lækkert grønt tæppe.
Landskabet skråner, og vi må skubbe lidt ekstra på trolleyen hele vejen op til Tee på Hul 5, som er et af banens højeste punkter.
Banen er en kombination af en park- og en skovbane, men kun enkelte huller er pakket ind i skov. Flertallet af hullerne spiller med store solitæer egetræer eller små grupper af træer som et gennemgående element, og man behøver ikke at bekymre sig om den knæhøje rough, for der er langt ud til siderne. Romeleåsens Golfklubb er først og fremmest kendetegnet ved det kuperede landskab og de mange doglegs. Hele vejen rundt gælder det om at bruge hovedet, og finde de rette længder, og man kan fristes til at kalde det ”target golf”.
Det er en fornøjelse at spille ind på de lækre ondulerede greens, ofte godt bevogtet af bunkers.

Omgivet af natur
Stengærde står hist og her dog uden at indgå i layoutet, men vidner om dengang, da markerne på stedet blev opdyrket og tiden før skoven blev anlagt.
Romeleåsen er en del af del af grundfjeldet og hæver sig op fra den omkringliggende slette. Det højeste punkt ligger 186 meter over havet. Landskabet består af små marker med stengærde, græsningsområder og skove. Husk ar rette blik op og ud inden du putter på Hul 7. Herfra er banens mest betagende udsigt. Skov, skov og atter skov fylder den øverste del af synsfeltet.
Hul 8, et par4-hul, er banens smukkeste og falder 16 meter ned ad en smal korridor til flaget, som står 317 m fremme. Wauw! Du kan lade driveren blive i bagen og lade et langt jern gøre arbejdet.
Bag-ni begynder med et brag og flere dramatiske huller følger i skov og i mere åbent terræn.

Romeleåsens GK
Kvarnbrodda 1191
247 96 Veberöd
www.ragk.se
Greenfee:
18. huller
Hverdage 450 Sv. kr.
Weekend og helligdage 550 Sv. kr.
9. huller
Hverdage 250 Sv. kr.
Weekend og helligdage 350 Sv. kr.
Overnatning:
Romeleåsens Golfklubb samarbejder med nærliggende hoteller og B&B, og har desuden en campingplads helt tæt på banen, hvor man kan overnatte i en camping- eller husvogn.

DEL
Forrige artikelPutting – det lille “spil i spillet”
Næste artikelVokey wedges i sort finish
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.