Ni af de ti deltagende danskere i D+D Real Czech Masters er klar til finalerunderne i weekenden. Kun Christoffer Bring er færdig efter en runde i 74 og en samlet score i par. Cuttet faldt på -4, og netop der ligger Jeff Winther, Rasmus Højgaard og Oliver Hundebøll på delt 55. plads.

Oliver Hundebøll (billedet) havde ellers gang i en fantomrunde, og var på et tidspunkt helt oppe på tredjepladsen. På de første 13 huller var Silkeborg-spilleren, der er rookie på touren, ikke færre end 9 slag under par! Der var simpelthen en 59-alarm på Hundebøll, men som så mange andre spillere mødte han sit Waterloo på det 167 meter lange 16. hul, hvor en drilsk pind på den smalleste tange ud i søen gjorde det til dagens sværeste hul. En 7’er måtte Oliver notere sig efter to bolde i vandet, og det blev også en bogey på 18. hul efter et forudsigeligt tre.putt fra mere end 25 meter.

Helt i top lå Nicolai Højgaard længe alene i -12 efter en fin formiddagsrunde i 6 (-5), men som eftermiddagsrunden skred frem – og den blev forsinket en times tid på grund af en tordensvejrsafbrydelse – spillede svenske Alexander Björk sig forbi ham med en birdie på det føromtalte 16. hul.

PRAGUE, CZECH REPUBLIC – AUGUST 25: Alexander Bjork of Sweden lines up a putt on the 14th green during Day Two of the D+D Real Czech Masters at Albatross Golf Resort on August 25, 2023 in Prague, Czech Republic. (Photo by Octavio Passos/Getty Images)

John Axelsen , -7, er på 20. pladsen, Niklas Nørgaard, -6, T25, Martin Simonsen efter en skidt afslutning er i ligesom Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen i -5, på delt 35. plads.

Stillingen i toppen: Alexander Björk -13 (66), Nicolai Højgaard -12 (67), Matt Wallace (63) og Välimäki (70) -11, Ryo Hisatsune (69), Todd Clements (69) og Ludvig Åberg (66) -10 deler femtepladsen.

 

Ryder Cup boblerne

Alexander Björk er ligesom Rasmus og Nicolai Højgaard én af de Ryder Cup-boblere, som er under særligt opsyn af Luke Donald og hans vicekaptajner i denne uge, og han har ikke mindst imponeret med putteren. Svenske Ludvig Åberg gør det også godt, mens både Victor Perez, Adrian Meronk og Yannik Paul alle er på 13. plads i -8. Skotten Robert MacIntyre fik som Hundebøll en 7’er på 16. hul og er i -5 på delt 38. plads. Irske Shane Lowry, derimod, misser cuttet som nummer 85 i -2, og det ser umiddelbart svært ud for Luke Donald at berettige et wild card til den sympatiske irer.

Challenge Tour & LETAS

På Challenge Tour, der er i Sverige til Dormy Open, var der mere mandefald. Kun tre af de 11 startende danskere er videre til weekenden; Lucas Bjerregaard på 11. plads i -4, efter en runde i netop 4 under par, som på Askersunds Golfklub er en 63’er i denne uge, Jeppe Kristian Andersen T26 i -2 efter en 68’er og Hamish Brown i par efter endnu en 67’er på 55. plads. Turneringen føres af spanske Ivan Cantero Guirterrez i 7 under par.

LETAS turneringen på Elisefarm i Sydsverige blev vundet af den indiske amatør Avani Prashanth i -6, det betød at svenske Isabel Ekström på andenpladsen får hele vinderchecken. Bedste dansker blev Cecilie Finne-Ipsen på delt 15. plads i +2, og den førende på LETAS ranglisten, Sofie Kibsgaard Nielsen havde en for denne sæson sjælden offday og sluttede tæt på bunden efter en 81’er.

På Nordic Golf League er første runde af Timberwise Finnish Open næsten færdigspillet, efter at være kommet sent i gang på grund af tåge i morges. Morten Toft Hansen fører efter en runde i 66 (-6), Marcus Garfield Hansen, 68 (-4) er på ottendeplads.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelDM i Firmagolf med finale i Irland
Næste artikelFokuseret Morikawa slår rekord og fører – med Hovland
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.