Det var som at opleve selveste Smadremanden på slap line, da Dustin Johnson sikrede sig sejren i The Northern Trust, bragte sig op på FedEx Cup’ens førsteplads og overtog førstepladsen på verdensranglisten i samme åndedrag.

End ikke et buldrende tordenvejr og deraf følgende afbrydelse kunne forstyrre Dustin Johnsons totale dominans. Han gik sidste runde i 63 slag (-8) og sluttede dermed totalt i absurde 30 under par. Totalscoren på 254 slag for 72 huller var bare ét slag fra alletiders rekord på PGA Tour, det samme var de 30 under par. Sejrsmarginen var på 11 slag, det er set før, men det er sjældent på dette niveau.

Harris English og Daniel Berger kan glæde sig over at deres -19 og -18 gav en ordentlig pose penge og avancement til hhv. sjette- og fjerdeplads på FedEx Cup ranglisten med mulighed for at skovle bonusdollars i bundter ind på kontoen efter The Tour Championship.

Kevin Kisner delte fjerdepladsen med uheldige Scottie Scheffler, der midtede sin caddie undervejs og ‘kun’ gik finalen i par.

Sæsonen slut

Svenske Alex Noren blev delt 8. og spillede sig ind i Top50, så han er med i BMW Championship i næste uge, hvor kun de 70 bedste på listen er med. Også Harry Higgs, Robby Sheldon (med -6 på de sidste seks huller) og Jason Kokrak spillede sig ind i Top70, og Louis Oosthuizen klarede den lige akkurat på sidste mandat, selvom han dumpede fra fjerde- til delt 13. plads med skidt finalerunde i +2.

For Denny McCarthy gik det den anden vej, han rykkede fra 65 til 73 på ranglisten og sluttede sæsonen i Boston, Samme skæbne led Phil Mickelson, Sung Kang og Henrik Norlander, men de sluttede alle af fredag aften med missede cuts.

For Doc Redman blev dagen ekstra bitter. Han havde misset cuttet fredag, og synes alligevel sikker på at holde Top70, det missede han med minimal margin; 6 point.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelSensationel sejr til Sophia Popov – Emily Pedersen nr. 11
Næste artikelMr. Golf fra Asserbo
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.