Masters Course på Barsebäck Resort er en herlig kombination af park- og skovhuller og tre seaside. Mesterskabsbanen har været vært for 13 European Tour-turneringer og Solheim Cup.

Det er sig sag at tage livtag med mesterskabsbanen, og det gælder ikke mindst de mange greenbunkers og smalle fairways med høje træer på sidelinjen, men den er helt igennem fair.
Masters Course er fra 2003, samme år, hvor der blev spillet Solheim Cup. Her vandt Europa en nervepirrende sejr over USA – med på holdet var danske Iben Tinning.
Først har banen karakter af en parkbane med en blanding af høje fyrretræer, bøg og eg. De står i grupper langs fairways, men med god luft imellem og er ikke rigtigt nogen trussel – men træer bliver bestemt en trussel på de bagerste huller.
Hul 1 går dogleg, og det kræver et meget præcist slag at lande bolden i ”knækket” for at få øjenkontakt med green. De næste huller er skåret på nogenlunde på samme måde og med fairwaybunkers placeret i driverlængde.
De første syv huller spiller vi med driveren i brug med undtagelse af par3-hullet. Der er god plads på fairways, og vi kommer ikke i alvorlige problemer på noget tidspunkt.
De lungeformede greens er i særklasse. Kvaliteten kan næppe blive meget bedre, og tilpas hurtige for en gennemsnitsgolfer.

Hul 8 på Masters Course er et godt sted at stå, når Scandinavian Masters afvikles.

Sanserne bombarderes
Sanserne kommer på overarbejde, da vi spiller langs vandet på de tre følgende huller. Hullerne 9., 10. og hul 11. er rene seaside-huller og har karakter af links. Udfordringerne er blæsten; vestenvinden, som kommer ind ude fra sundet, især på hul 8. – par3-hullet som er gennemfotograferet af den internationale golfpresse.
Fra hul 11. går man ind i skoven. Træerne står mere tæt end på forni – og vi hører et par gange “Kling-klong” imellem træerne – måske, fordi vi er lidt for grådige eller overvurder, hvad vi kan præstere med en driver. En 3-wood vil på flere af de smalle huller på bagni være et mere velegnet køllevalg. Det går endda at spille bolden videre fra et leje imellem de nøgne træstammer.
Hul 12., 13. og hul 14. beriger os med en stribe af suveræne golfhuller. Ganske vist smalle huller med dogleg samt greenbunkers, der er plastret til omkring greens. Helt galt kan det gå på hul 16., hvor hele fem greenbunkers beskytter green. Der er ingen tvivl om, at hul 12.-18. er nogle af de mest udfordrende og en stor fornøjelse at spille.
Efter runden sætter vi os til tilrette på klubhusets terrasse, får en tjekkisk fadøl og nyder udsigten til Øresund.

Bo på banen
Barsebäck Resort tilbyder indkvartering i et hus i umiddelbar nærhed af golfbanerne eller i et af hotellets 36 værelser, som blev bygget til Solheim Cup 2003.
De 28 små huse på 73 kvm og de 12 store huse på 110 kvm har et fuldt udstyret køkken og en spisestue. De mindre huse har to soveværelser med to senge i hvert værelse, de større huse har fire soveværelser og 6 senge.

Barsebäck Golf & Country Club
Klubbhusvägen 5
24602 Löddeköpinge
http://www.barsebackresort.se

Barsebäck Golf og Country Club har to 18 hullers baner (Masters Course og Donald Steel Course) samt en 9-hullers kortbane.

Greenfee
Masters Course 950 SEK
Donald Steel Course 800 SEK
(Ved booking mere end 12 dage betales ekstra 100 SEK)

Forrige artikelPå besøg i Sydsverige
Næste artikelRejs trygt til Portugal
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.