Midtsjællands Golfklub er i rivende udvikling, og er nu ikke længere ’lillebror’ i Holbæk.

Hvis man ikke er opmærksom, så risikerer man nemt at køre forbi Midtsjællands Golfklub på Ringstedvej i Kvanløse mellem Holbæk og Ringsted.
Et lille beskedent skilt markerer indkørslen til golfbanen, som ikke kan ses fra vejen, og som faktisk først åbenbarer sig for en når man kører ind på parkeringspladsen.
Her holder beskedenheden så også op, for det der for nogle år siden var en ’lille golfklub på bøhlandet’ har de senere år gennemgået en imponerende udvikling, og har i dag, ifølge baneejer Hans Larsen, flere medlemmer end den gamle Holbæk Golfklub i den modsatte ende af kommunen.

Som det seneste trin på klubbens evolutionskurve er tilføjet mulighed for overnatning i Hans Larsens tidligere private bolig, en landejendom fra 1886 på 360 kvadratmeter, der er blevet gennemgribende moderniseret fra gulv til loft. Her har han indrettet seks værelser med plads til i alt 15 gæster. Blandt andet har han lavet et stort 5-mandsværelse med god plads til en hel familie eller en gruppe venner, der vil hygge sig med golf og god mad på Midtsjælland uden at bekymre sig om hvem, der skal køre bilen hjem.
Og nok føles det som om Midtsjællands Golfklub ligger ’langt ude på landet’, men fra motorvejsafkørslen 800 meter fra golfklubben og til København er der 68 kilometer. Længere væk ligger banen altså ikke.

Hans Larsen omlagde sit landbrug til golfbane i 2003, så næste år kan han fejre jubilæum.
– Min far var vurderingsinspektør i Nykredit og kørte rundt og vurderede landbrugenes værdi. Det ligger dybt i mig, at jeg ikke skulle ende på fallittens rand med et landbrug, der tabte mere og mere i værdi. Jeg kunne godt have anlagt store svinestalde der hvor træningsbanen og 18. hul ligger i dag, men jeg valgte altså en anden vej, siger han, da vi hurtigt fanger ham på terrassen udenfor klubhuset inden vi skal ud og spille banen.
– Det startede med at jeg lavede et lille paintball-anlæg i skoven ved hul 1, 10 og 11, derefter anlagde jeg ni huller og udvidede siden til 18 og tilføjede en seks hullers bane. Det er dejligt at se hvor godt det er blevet og hvor meget det bliver brugt, men det har godt nok også været hårdt arbejde og jeg ville ikke gøre det om i dag, siger Hans Larsen.

Rivende udvikling

Ud over golfbanen, som hele tiden udvikler sig og bliver bedre og bedre, så udvikler faciliteterne omkring klubben sig. Hans Larsen har udvidet træningsbanen med to overdækkede studier, hvor klubbens PGA pro, Jonas Wendelbo og hans elev Sofie Oddermose, stadig giver gratis undervisning til fuldtidsmedlemmerne – det var Midtsjællands Golfklub den første, der indførte. Der er bygget et indendørs træningscenter med fire Trackman simulatorer, og et fitnesscenter står til fri afbenyttelse af medlemmerne.
Medlemmerne kan gratis benytte såvel de to PGA-trænere, fire Trackman-simulatorer og det lille fitnesscenter i klubhuset.

Restauranten har to kokke ansat, og når der i vinterhalvåret ikke er så meget at lave, så sælger Hans Larsen take-away færdigretter fra et salgssted på torvet i Holbæk, der om sommeren lejes ud til Paradis Is. På den måde har man en velfungerende helårsforretning.
Golfbanen bliver der også hele tiden investeret i, senest er to greens, som måske var lige en tand ’for sjove’ blevet omlagt ved at man har fjernet 1400 tons jord, og 16. hul er blevet forlænget med 80 meter, så det engang relativt lette par4 hul i dag er banens måske mest udfordrende.
Der er dog, konstaterer vi da vi spiller banen, en lille kedelig ulempe ved forlængelsen. Drivet fra det bagerste tee54 er fuldkommen blindt og man kan sagtens forestille sig at der kan opstå farlige situationer hvis bolden foran af en eller anden grund er gået i stå.
Men det er egentlig kun en lille detalje, for ellers fremstår den forholdsvis korte og på papiret ganske overkommelige golfbane som en både fornøjelig og udfordrende test.
baneejer Hans Larsen (t.v.) har konstant udvidet og udviklet anlægget. Senest med seks hotelværelser, til bl.a. klubbens formand, Erling Hviids store glæde.

Da vi spillede banen på en af de sidste dage i april var den i upåklagelig stand, ja, nærmest frodigt grøn med tætte, fine fairways og greens. Nogle af banens greens er særdeles ondulerede og må være uhyggeligt svære at putte på, hvis de bliver meget hurtigere end tilfældet var denne dag.
De kortere par4-huller forsvarer sig alle godt ved enten at være smalle, eller have drilske greens, der stiller krav til et vist banekendskab og god course management. 14. hul spilles ind til en højtliggende green, beskyttet af en bunker, og det efterfølgende blot 242 meter lange hul, er et prægtigt risk-reward par4, hvor green er beskyttet af vand til tre sider og djævelsk indbyder den modige til at gå efter guldet. Denne gang var der modvind, som umuliggjorde forsøget, men sidst jeg spillede banen for en fem-seks år siden, drivede jeg akkurat green fra det højtliggende teested i en pæn medvind – blot for at tre-putte for par.

Masser af vand
Både 17. og 18. hul kræver et indspil til green direkte over vand, det første er et par3, der udmærker sig ved at alle fire sæt tees spiller fra samme længde – 130 meter – det sidste et herligt par5 til banens visuelt flotteste greenområde.
Der er også vand i spil på 6. hul (par 4), 7. hul (par 5), 8. hul (par 3), 9. hul (par 5), 10. hul (par 3), 11. hul (par 5) og 13. hul (par 4), så man skal bestemt ikke lide af aquafobi.
Den gode bane og den meget afslappede og hyggelige stemning, som jeg oplevede på nærmeste hold i selskab med et par søde medlemmer er med til at gøre Midtsjællands Golfklub til et populært åndehul for golfspillere fra et rigtigt stort opland midt på Sjælland. Og for gæster fra et endnu større område, ikke mindst nu hvor man kan bo på banen og lave en udflugt ud af det.

Midtsjællands Golfklub

Ringstedvej196, Kvanløse, 4300 Holbæk
Telefon: 5918 3051.E-mail: info@midtgolf.dk. www.midtgolf.dk
Greenfee: 325 kr.
Medlemskab: 5.500 kr. inkl. fri træning (max. 2 x 20 min. pr. uge), og fritspilaftale med følgende klubber: Værebro, Rønnede, Harekær og Brøndby.

DEL
Forrige artikelDanske Tove er La Presidente
Næste artikelLIV-konflikten spidser til
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.