Golfexperten har oplevet en massivt øget interesse for el-trolleys i år, ikke mindst fra de yngre golfspillere.

Hvis der har været en trend, som det hedder på moderne dansk, i golfbranchen i 2020, så er det, at salget af el-trolleys er steget markant.
Kim Lysholt har solgt golfudstyr i Cirkelhuset i snart 25 år, og han har aldrig oplevet et lignende boom som det, han har oplevet inden for salget af el-trolleys i år.
”Det er ikke længere kun de gamle, der knapt nok kan stavre afsted, der køber en el-trolley. Og det er ikke længere kun dem, der er medlem i Søllerød eller Asserbo, eller andre meget kuperede baner. Det er alle mulige typer af golfspillere,” siger han.
Salget af el-trolleys står i år for omkring 35 procent af Golfexpertens samlede salg af trolleys fordelt på landsplan.
”Med til den historie hører, at der var godt en måned midt i sæsonen, hvor vi ganske enkelt havde udsolgt og ikke kunne levere. Alt var revet væk, vi havde ikke engang en demomodel, vi kunne sælge,” siger han.
Kim Lysholt forstår godt, at el-trolleys er populære. Han har selv brugt el-vogn i 17 år, og forklarer meget præcist hvad det er, der gør el-trolleyen til et godt valg.
”Hvad vil du helst bruge energi på? Skubbe din vogn? Eller spille golf? Det er bevist, at det giver mere energi på de sidste huller på runden, hvis man benytter el-trolley.”

Kim Lysholt, Golfexperten

Yngre købere

Golfexperten oplever, at køberne bliver stadigt yngre, og at det også er elitespillere, der i dag køber en el-trolley.
”I foråret kom der to helt unge elitepiger herind i butikken for at købe el-trolleys. De skulle spille eliteturnering, 36 huller på én dag, og måtte ikke have caddie. Shoppen i deres hjemmeklub var lukket på grund af corona, så de kom her og havde fået penge med hjemmefra til at købe el-trolleys. Man ser også en hel del ECCO Tour-spillere med el-trolley, fordi det giver dem en større frihed til at fokusere på deres spil frem for skulle bruge kræfter på at bære eller skubbe deres vogn. Antallet af el-trolley-købere blandt mænd i 30-40-årsalderen er steget helt utroligt.”
El-trolleys var for nogle år siden en relativt dyr investering, men i dag er de blevet billigere og bedre. Lithium batterier er helt standard i dag, hvilket gør dem mere stabile og betyder at den samlede vægt er lavere. Det er slut med at skulle slæbe rundt på et 10 kilo tungt batteri. Priserne ligger fra omkring 5.000 kr. og opefter, og ligesom det er tilfældet med biler, så er det ekstraudstyret, der rykker prisen.
”Vi sælger mest i prisklassen fra 5.000-7.500 kr., som er el-trolleys, der kan alt det basale og det tror jeg også er tilfældet andre steder. Men der er også et publikum til el-trolleys med fjernbetjening, som kan køre helt selv, og dem, hvor man har en lille sender i bæltet og så følger den bare én rundt på banen som en hundehvalp,” siger Kim Lysholt.
Golfexperten forhandler flere mærker; MotoCaddy, som de selv importerer, den velkendte PowaKaddy og så den noget mere eksklusive, tyske Flat Cat, der kan foldes sammen så den ingenting fylder i bagskab eller bagagerum. Typisk findes der forskellige modeller i hvert mærke; kraftigere motorer, lettere at betjene m.v. Alle modeller på markedet i dag kan være i et typisk bagskab, og med lidt behændighed, i et bagagerum.

Forrige artikelBegge klarede cuttet i Texas – Hovland er nr. 9 i Mexico
Næste artikelRozner vandt birdieræset
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.