Det gigantiske sportsresort, La Manga Club, har gennem tiden budt sportsstjerner i hobetal velkommen. Under GOLFBLADETS besøg i februar lagde La Manga Club fx tennisbaner til FED CUP (kvindelandskamp i tennis) mellem Spanien og Japan.
Foruden kricket-, padel-, squash og intet mindre end 28 tennisbaner, råder det 6 kvadratkilometer store resort blandt andet også over 8 fodboldbaner. Også når det kommer til spillet med den lille hvide bold, kan La Manga Club tilbyde faciliteter, som kun de færreste kan hamle op med. 3 x 18 huller fordelt på henholdsvis North, South og West Course, foruden glimrende træningsfaciliteter og en mindre pay and play bane. Nej, det er ikke tilfældigt, at La Manga Club i dag – 2 år før sin 50-års fødselsdag – af mange stadig anses som et af Europas absolutte førende sportsresorts.

Gode danske minder
Under GOLFBLADETS besøg blev kræfterne naturligvis brugt på golfspillet, hvor der blev lagt arm med Nord- og Sydbanen. Og lad det være sagt med det samme. Det er to vidt forskellige oplevelser at spille de to baner – både hvad angår design, kvalitet og længde. Nordbanen er med sine 5426 meter fra gul tee (4962 meter fra rød) en forholdsvis kort og ganske ordinær bane. Terrænet er let kuperet og greens er generelt store, som de fleste turistgolfere godt kan lide det. Desværre er ikke alle i lige god stand og til trods for flere smukke udsigtspunkter undervejs på de 18 huller, vil de fleste føle sig en smule skuffede, hvis man som gæst ude fra betaler den fulde greenfee på 198 euro for 18 huller på denne bane. En lille sjov anekdote fra banen er dog værd at nævne. Det var nemlig på Nordbanen her, at Steen Tinning i 1986 med en runde i 61 slag (10 under par) slog legendariske Seve Ballesteros banerekord med hele 3 slag og kvalificerede sig til Europa Touren, som den dengang blot anden dansker.

Sydbanen er en klassebane
Hvis man skulle have en snert af skuffelse i kroppen efter runden på Nordbanen, er Sydbanen en anden sag! Det er en mesterskabsbane af en helt anden kaliber, som blandt andet har været vært for 5 Europa Tour turneringer tilbage i 1970´erne. Stregerne til banen blev oprindeligt sat af Robert D. Putnam i 1971, mens legenden Arnold Palmer i 2005 satte sit præg på banen med et større redesign. Til trods for banen er mere flad end Nordbanen, er den med sine hele 6127 meter fra gul tee (6499 meter fra hvid og 5139 fra rød), en sjov og interessant prøvelse for de fleste – dog heldigvis uden, at den bliver en decideret modbydelig oplevelse, som store mesterskabsbaner kan have det for vane at være – for de fleste klubgolfere i hvert fald. Ens strategiske sans testes hele vejen rundt, når man forsøger at undgå at komme i karambolage med vand, grøfter, bunkers, træer og andet, der kan sætte et negativt præg på scorekortet.

Fremragende par 5 huller
Gode golfhuller er der mange af, men generelt må par 5 hullerne siges at udmærke sig som både særligt udfordrende og spektakulære huller. Første gang man støder på et sådant, er på 4., hvor man skal holde tungen lige i munden, hvis man vil holde sig ude af problemer. I landingsområdet 170 meter fra de gule klodser er der i venstre side placeret to bunkers, som man skal manøvrere sig udenom. Man kan dog ikke tillade sig at gå alt for langt mod højre, da vandløbet, som løber hele vejen op langs højre side, den sidste halvdel af hullet, udspringer fra en større sø ca. 190 meter ude. Vandløbet ender igen i en sø foran green, så trods hullets beskedne længde på 443 meter, kan der selv for de langtslående være god mening i at spille lidt konservativt. Også det lange hul 6. og dogleg venstre hullet 9. er fine par 5 huller, men som golfbanedesignere har det for vane, har Palmer også her på Sydbanen på La Manga Club lagt op til lidt ekstra lir på 18. Til trods for hullet kun måler 435 meter fra gul tee, er der udfordringer nok på dette hul til at give de fleste spillere grå hår i hovedet. I drivet er der vand i begge sider de første 260 meter af hullet. Som om det ikke er nok, kan de to strategisk velplacerede fairway bunkers også genere. Umiddelbart før greenen, der i øvrigt som en anden borg er beskyttet hele vejen rundt af 4 større bunkers, skal 3. slaget slås over en klippefyldt kløft (og til tider vandfyldt). En rigtig sjov afslutning på en fantastisk bane. Vestbanen, som Dave Thomas har designet, fik undertegnede desværre ikke mulighed for at spille under opholdet, men banen er anlagt i et højtliggende og vildt naturområde og skulle efter sigende være en ganske glimrende golfbane, hvor specielt de smalle fairways kan give spillerne udfordringer.

Stjernernes legeplads
La Manga Club er til trods for en del år på bagen stadig et moderne resort, hvor man som gæst enten kan vælge at lade sig indkvartere på et de 192 værelser på det 5-stjernede Hotel Principe Felipe eller det 4-stjernede Las Lomas Village, hvor der findes 111 lejligheder med køkken og større altaner. Hvis man har mod på mere, er der fra tid til anden også byggegrunde til salg på resortet, hvor der i dag er opført ca. 2500 privatejede feriehuse. Resortet har altså efterhånden vokset sig til at være på størrelse med en mindre dansk provinsby, med egen tankstation, ejendomsmægler, apotek, supermarked og snesevis af forskellige restauranter, og barer. Stedets første golfdirektør var i øvrigt Arnold Palmer, og siden har La Manga Club virket som en magnet på stjerner i alle afskygninger. Flere af Europas absolutte tophold i fodbold som Real Madrid, Barcelona, Liverpool og Bayern München er hyppige gæster, og en lang række stjernenavne indenfor golfsporten og underholdningsbranchen er fra tid til anden på træningsophold på det luksuriøse resort, hvor også flere af dem ejer villaer.

Sol sol og atter sol
At både sportsstjerner, celebrities og ganske almindelige dødelige klubgolfere fra især Nordeuropa valfarter til La Manga Club, er der bestemt ikke noget at sige til. På under tre timers flyvning kommer man fra det kolde nord, ned til det eksperter mener, er det europæiske fastlands bedste klima med over 300 solskinsdage om året og 18-22 grader på langt de fleste dage i vinterhalvåret. Altså perfekt klima til en aktiv ferie udendørs, når det regner og rusker i Nordeuropa. Hvis vejret for en sjælden gang skyld skulle svigte, er der også mulighed for fysisk udfoldelse i det store fitnesscenter, i 25 meters bassinet i svømmehallen eller spa- og wellness afdelingen. Alternativt kan man tage på endagstur til de større byer som Cartagena, Murcia eller Alicante, som alle ligger inden for 30-75 minutters kørsel. I de to sidstnævnte byer findes i øvrigt også de to nærmeste lufthavne og særligt til Alicante, findes der en lang række direkte flyforbindelser fra både Billund, Aalborg og Kastrup, ligesom adskillige danske golfrejsebureauer arrangerer rejser hertil.

Fakta
Greenfee 18 huller på Nord, Syd eller Vestbanen Buggy 18 huller Leje af golfsæt 18 huller
Gæster 198 euro 53 euro 52 euro
Hotel eller village gæster 85 euro 53 euro 52 euro
Ejere af villaer 69 euro 39 euro 32 euro
NB: Der findes desuden rabatter, hvis man køber 3 eller 5 runder i en samlet pakke.

Forrige artikelFin dansk start
Næste artikelDen ældste er den bedste
Lasse Christensen
Lasse er en af vores skribenter. Han er uddannet Cand.mag i idræt og samfundsfag og arbejder til daglig som gymnasielærer. Lasse er primært leveringsdygtig i rejseartikler fra alverdens destinationer. Lasse er naturligvis selv inkarneret golfspiller.