Tre danskere, men ikke de tre bedste, gik videre til weekendens knockout-runder i Belgien.

Lasse Jensen var -2 efter to runder af Belgian Knockout, Søren Kjeldsen var -1. Alligevel er det Kjeldsen, der skal spille igen i morgen. Det skyldes den særlige regel, at feltet deles i to halvdele, og de 32 bedste fra hver halvdel går videre. Begge danskere endte i omspil i hver deres halvdel – og herfra reddede Søren Kjeldsen sig videre blandt de fem ud af otte i Section A, mens Lasse Jensen og Max Orrin var de to ud af 11 i Section B, der ikke kom videre.

”Du er en smule nervøs på de sidste par huller og er i et omspil om fredae. Jeg må indrømme at det var ret interessant”, sagde Kjeldsen til European Tour. ”Det åbner alt op igen. Hver gang man klarer et cut, kan man altid gøre noget i løbet af weekenden, men det nok endnu mere tilfældet her, fordi jeg ville være ti slag bagud, men nu har en lige så god chance som alle andre. Jeg spillede her også sidste år og jeg er vild med formatet,” sagde han.

Jeff Winther kvalificerede sig gnidningsløst som nummer 7 i sin pulje, mens Anders Hansen gik videre som delt 13 i sin pulje. Joachim B. Hansen røg ud. De to bedste er Chris Paisley og Anton Karlsson, men i morgen nulstilles scores og det er mand mod mand over ni huller, og så kan alt ske.

Foto: Getty Images

Forrige artikelInternationalt mix topper US Women’s Open
Næste artikelCappelen i web.com tour-angreb, Nanna klarer cut
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.