GOLFBLADET kårer i år Danmarks bedste par3-hul. Vi har talt med golfbanearkitekten Casper Bay Grauballe om hvad der er et godt par3, og hvilket han synes er Danmarks bedste

”Det strategiske element ved et par3-hul er begrænset, for det handler jo blot om at slå bolden på green. Derfor ønsker man som golfbanearkitekt ofte at skabe noget dramatik i forbindelse med par3-huller,” siger Caspar Bay Grauballe, der er en af Danmarks mest erfarne golfbanearkitekter.

Vi har bedt ham forklare, hvad der ud fra hans synspunkt gør et par3-hul godt, og også bedt ham pege på et par danske par3-huller, som han synes er rigtigt gode og som han opfatter som kandidater til titlen som Danmarks Bedste par3-hul.
”Det er meget ofte noget visuelt og noget dramatisk, der definerer par3-huller, og det er jo ofte sådan, at vi især husker golfbaner vi har spillet ud fra deres par3-huller. Som arkitekt kan man ofte ende op med et straffende design, hvor det har konsekvenser at misse green, og så synes jeg det er sjovt, når det er muligt at give spilleren et lettere alternativ, for eksempel ved at give god plads til en af siderne, og så lade skiftende flagplaceringer påvirke sværhedsgraden,” siger Caspar B. Grauballe, som også nævner vand som en god effekt.
”Vand er altid en god effekt. Det er intimiderende og det er smukt. Alle kender jo 17. hul på TPC Sawgrass, netop på grund af dets ø-green. Hullet er kort og egentlig ret uinteressant fordi der kun er én løsning, men vandet gør det helt unikt,” siger han.
Der er også vand i spil på to af de danske par3-huller han fremhæver.
”Jeg er jo Rungsted-dreng, så 15. hul i Rungsted er svært at komme udenom. Det er Danmarks svar på Augusta National, med de blomstrende rododendroner som baggrund. Det er et ganske kort hul, så alle har muligheden for at putte for birdie, men alle risikerer også at slå i vandet. Og green er i flere plateauer, som gør det udfordrende også efter man er kommet over vandet. Et andet par3-hul jeg husker som helt fantastisk, er 11. hul i Holbæk Golfklub. Det er noget længere – 166 meter – og over vand ude på Kirsebærholmen. Blæser vinden i mod, kan man stå med en kølle for bare at kunne nå over. Det er smukt, og sjovt og altid en udfordring,” siger han.

Sådan nominerer man
Er du enig, eller er der et andet par3-hul på din hjemmebane, eller på en bane du har spillet og husker, så kan du nominere det til konkurrencen Danmarks Bedste Par3-hul. Tag et godt foto af hullet, gerne fra flere vinkler. Skriv en kort beskrivelse af hvorfor netop dette hul er Danmarks bedste par3 og send billede og beskrivelse til GOLFBLADET på denne mailadresse: Morten@golfbladet.com.
Husk at skrive: Bane, hulnummer, og navn på fotograf. GOLFBLADET skal have tilladelse til at bringe billedet i bladet og på nettet i forbindelse med konkurrencen.

Både enkeltpersoner og golfklubber kan deltage, og jo bedre billeder, desto bedre chancer, men det er ikke altafgørende. Det er ikke en fotokonkurrence, men en konkurrence om det bedste golfhul.

Kåring og præmier
Ingen konkurrence uden præmier. Den klub, der har Danmarks bedste par3-hul får et smukt indrammet foto af hullet med inskription, som man kan hænge op i klubhuset. Og dem, der har taget de bedste billeder af de fem nominerede huller belønnes med tre flasker god vin. GOLFBLADET’s fotografer vil tage ud og fotografere de fem endeligt nominerede huller, og det er et af deres billeder af vinderhullet, der vil blive forstørret og indrammet.

Konkurrencen løber til og med 25. juli. I GOLFBLADET’s septemberudgivelse 3. september vil vi præsentere de fem endeligt nominerede huller, og det vil være muligt at stemme på dit favorithul de følgende 14 dage.
Den endelige vinder afsløres i GOLFBLADET 1. oktober 2021.

Forrige artikelParret bag WHAT BUNKERS
Næste artikelKaymer nærmer sig første sejr i syv år
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.