Det bliver først offentliggjort midt i februar, men Phil Mickelson (billedet/Getty) har allerede følt sig kaldet til at fortælle sine fans, at han får de maksimale otte PIP-mio. $

PIP er forkortelse for PGAs Personal Impact Program, der hvert år skal fordele 40 mio. $ mellem de ti spillere, der har haft størst betydning for golfens PR.

Her lægger man vægt på 1) Hvor tit er de blevet søgt på Google. 2) Hvor ofte er de blevet nævnt i globale medier. 3) Hvor langt er de nået ud på de sociale medier. 4) Hvor ofte har de været på TV. 5) Hvor kendte og karismatiske de er.

Det forventes, at Tiger Woods får de 6 mio. $ til nr. 2. Nr. 3-6 får 3,5 mio. $, mens nr. 7-10 får 3 mio. $. Det ventes også, at verdens nr. 2, Collin Morikawa, er så grå og ung, at han bliver nr. 11 og intet får.

Der er i øvrigt betingelser forbundet med at modtage pengene. Man skal spille mindst en PGA-turnering i 2022, og man skal deltage i et eller flere arrangementer med vigtige PGA-sponsorer.

Ved at fortælle resultatet i utide har Mickelson skabt en debat, der omgående lægger ham i spidsen for PIP 2022!

Desuden spiller han for første gang siden 1998 med i årets første turnering, Sentry Tournament of Champions på Kapalua, Hawaii. Han plejer at holde ferie, men nu vandt han sensationelt PGA Championship som den første over 50, der har vundet en major, så han mener nok, at da han har vundet vindernes turnering to gange, er det noget, der gerne må stå tre gange på hans rekordliste.

Forrige artikelDagbog fra Porto Santo
Næste artikelDanskere midt i feltet i stort amerikansk juniormesterskab
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.