En runde på Grenaa GK byder på lækker golf, en overvældende naturoplevelse, Karen Blixens golfkøller og meget mere

Det kan være en god ide at komme i god tid til sin golfrunde på Grenaa GK. Så har man tid til en kop kaffe eller andet fra Golfcafeen, mens man fra terrassen sammen med adskillige selskabeligt anlagte ser ud over det smukke, frodige anlæg med statelige parktræer, udsigt over øveområder, spil på 18. hul og måske pro’en Arild Townhill, der underviser juniorer.
Det kan kun skærpe lysten til en tur på banen, der har en misundelsesværdig kvalitet på trods af, hvor få der er til at pleje den: En heltids- og to deltidsgreenkeepere samt en lærling.

Frivillige
Der er godt nok også mange frivillige, der hjælper til i klubben. Op mod 80 af de 590 medlemmer er aktive i arbejdet med at holde klubben i topklasse. I marketing og IT-udvalg, i Husudvalg, der fungerer som en slags kollektiv pedel, i Skovudvalg og et Søudvalg, der bl.a. holder søerne rene, så de smukke åkander kan trives, og så de ynglende knopsvaner i søen, der omgives af 11. hul, altid nyder deres tilværelse.

Dejlig parkbane
Banen er en oplevelse. Den frodige parkbane har huller i alle retninger, også med dogleg til begge sider; træer og buske i en naturlig blanding; solid rough, som ikke ligger alt for tæt på fairway; to søer, som dog kun er i spil på to huller; et passende antal bunkers; og så vil blæsten ofte være noget af en udfordring, uanset om den – normalt – kommer fra nordvest, eller den piver lige ind fra Kattegat i øst.

Signaturhullet 16
På 16 er der normalt medvind, og her er udslaget højt hævet over fairway og endnu mere over green. Det er par-4 270/260/250 m langt fra de tre teesteder, og man har de fleste dage chance for at slå sit livs længste drive. Plejer du ikke at kunne nå green i to, så skal du her snarere passe på ikke at gå over green – eller måske på ikke at have i den lille dal foran green.
Udsigten er bjergtagende fra udslaget, og hullet er skåret ud i et skovområde. Et flot signaturhul, men man kan argumentere for, at også 11. hul er et smukt signaturhul, eller at det kunne være 18. hul op mod klubhuset. Det er en meget smuk bane, og hullerne vil huskes forskelligt efter, hvilke dyr og fugle man har oplevet på de enkelte runder.

12 hullers pay&play
Tilbage i klubhuset gør formand Anthony Bjerregaard opmærksom på, at man også kan spille en 12 hullers par-3 pay&play bane. 12 huller er usædvanligt, men det er det antal, Gary Player anbefaler som det, mange kan nå at spille i stedet for 18 huller – og banen er meget velplejet.

Sociale aktiviteter
Bjerregaard har boet i Grenaa siden 1976 og kender såvel byen som medlemmerne ud og ind. Han ved, at sociale aktiviteter er med til at styrke en klub, og at klubben med fordel kan tage ansvaret for meget af det, der skal fungere godt.
Derfor har den også overtaget golfshoppen og arrangerer demodage. Desuden samarbejder man med Tee-Boxen om simulatorgolf, der holdet folk aktive også, hvis vejret er for surt til udendørs golf.
Banen er aldrig for sur, for den er helårsåben, og det benytter ikke mindst mange svenske spillere sig af. Ganske logisk er man for tiden i gang med at sammensætte et pakketilbud med færge, overnatning og greenfee til svenskere.
Dem om det. Foreløbig kan vi melde, at Grenaa GK i den grad er et besøg værd for GOLFBLADETS læsere.

Grenaa Golfklub
Vestermarken 1
8500 Grenaa
Tlf 86327929
e-mail: info@grenaagolfklub.dk
www.grenaagolfklub.dk

18 huls bane med tre længder: 5892-5344-4912
CR 78,3-74,8-72
SL 140-132-126
Toilet/vand på hul 12
Hjertestarter ved klubhuset
Par 72.

Greenfee 300 kr. Buggy 200. Monobuggy 100
Tager Golfhäftet
Greenfeeaftaler med mange jyske klubber.
Medlem af Mer’Golf, hvor medlemmerne i Ebeltoft, Mollerup, Norddjurs, Søhøjlandet og Grenaa for kr. 800 pr. år kan spille hinandens baner
12 hullers pay&play par-3-bane til greenfee kr. 100
Par-3-medlemskab muligt.

Grenaa er blandt de baner, Pejsegården i Brædstrup samarbejder med om golfophold.