GC Altenhof byder på statelige træer, kuperede fairways, lækre greens og optimal udnyttelse af naturens betingelser samt en tidligere grusgrav ved det smukke slot, hvis ene længe er klubhus og restaurant

Det smukke udslag på første hul. Den utrolige udsigt over hullerne 5-7, der er anlagt i det område, en tidligere grusgrav har efterladt. Den uhyggeligt svære afslutning op til green, man skal slå op til over vand og krat på hul 17. Klodserne på teestederne, der udgøres af dekorative egern. Dyreliv med kaniner, fasaner, rådyr og harer; et væld af forskellige træer og buske, for tiden med mulighed for at forsyne sig med modne brombær; samt et fugleliv, der rækker fra rovfugle med bredt vingefang til små vimse spurve.
Det tager tid at få sorteret indtrykkene fra Golf Club Altenhof, der er anlagt i skov og park ved slottet Altenhof, hvis historie går århundreder tilbage. Slottets ejer fik ideen til at anlægge banen, som blev en kendsgerning i 1971, om end i første omgang kun med fire huller. Siden blev der udvidet til 11, og da klubbens førstehold spillede sig i Bundesligaen, nåede man endelig op på de 18.

Mange slags udfordringer
Den kuperede bane er fuldmoden og spilles blandt rækker af statelige træer, af hvilke enkelte har sneget sig ind på fairway.
Der er markante bunkers, adskillige søer og mange huller med dramatiske højdeforskelle og skrånende såvel fairways som greens. Det kan ikke mindst snyde på de meget hurtige greens.
Banen er ikke blot lækker, den virker også lang, men de, der rater tyske baner, har ingen respekt for længde. Det er de kortere, tekniske huller, der har de lave nøgler, mens man forventes at have den fornødne længde. Det er en ekstra grund til at overveje, hvilke tees man spiller fra. Selv fra de korteste er der 5058 m rundt.

Service og entusiasme
Også i coronatiderne er der superservice fra Fynn Andresen og den dansktalende Heinke Holler i sekretariatet samt i restaurant 1971, opkaldt efter klubbens stiftelsesår. Klubben har syv greenkeepere og to faste trænere foruden en halvtidsansat. Der er fuld gang i ungdomsarbejdet – 84 af 800 medlemmer er juniorer.
Entusiasmen er stor, og der er en afslappet atmosfære blandt medlemmerne, ikke mindst på driving range, hvor diskussionerne kan give lange pauser mellem slagene. Man tager sig også tid til at tale med greenfeegæsterne, som der er flere og flere danskere blandt.
Klaus Blenckner fortæller, at man for første gang var repræsenteret på Ferie for Alle i Herning, og at det virkelig har betalt sig. Bliver den afviklet i 2021, skal klubben med igen.

Indkvartering
Foruden det attraktive ’2 af 5’ tilbud med Hotel Waldschlösschen samarbejder klubben med en stribe af de hoteller, der ligger langs de lækre strande ud mod Østersøen, og som rækker fra udmærkede til svingende luksus.
Har man travlt, kan man også nå ned og hjem på en dag fra det meste af Jylland og Fyn, for der er kun halvanden times kørsel fra grænsen – men det ville nu være synd og skam at jappe en sådan oplevelse af.

Forrige artikelHandigolf indretter sig på forholdene
Næste artikelUgens tv-golf: Tyvstarter i aften med Tiger og Rory
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.