Ejeren af HCA Golf, den nu 77-årige Finn Gramvad, er usædvanlig aktivt multimenneske, som ved et rent tilfælde kom ind i golf.
Han og hans søn havde investeret i et stort antal sommerhuse omkring en projekteret golfbane ved Blåvandshuk, og da det gik i vasken, kunne deres egne planer kun lykkes, hvis de overtog golfprojektet.
På rekordtid satte de sig ind i ’alt’ om golf, og Blåvandshuk Golfklub blev i Gramvads år, 1992-2006, landskendt, bl.a. som et fast tilholdssted for familien Tinning.

Gyldensteen
Han solgte den vestjyske bane med en erklæret hensigt om at skrue ned for aktiviteterne, men kunne ikke nære sig, da Gyldensteen Golf Klub var truet af konkurs. Han købte den, og da godset ikke ville tillade, at navnet blev videreført, skiftede den navn til HCA Golf.
– Det var ikke til at holde ud at tænke på, at Line Mortensens fantastiske linksbane skulle nedlægges, siger han i dag, og han mener det samme nu, selv om dansk lovgivning gør det urimeligt at være privat ejer af en golfbane, mener Gramvad.
– Private skal betale grundskyld og desuden moms af greenfee-indtægter. Det skal klubber ikke, og derfor håber jeg, at klubben en dag vil købe banen, for den vil kunne drive den på langt mere fair betingelser.

Gramvad, der tidligere havde boet på Nordfyn, har ved siden af golfbanen medvirket til en stærk udvidelse af egnens kulturliv. Først med HCA Boxen, hvor der har været koncerter med Den Kongelige Livgardes Musikkorps, Birthe Kjær, Stig Rossen, Bogenserevyen m.fl, og hvor der hvert år er et stort julemarked.

Siden med ombygning af det gamle plastikstøberi til Støberiet, der på Bogense Havn er blevet til et imponerende kulturcenter.
Da regentparret var på besøg i Bogense, var det naturligvis også på HCA Golf, hvor det til almindelig forundring lykkedes Gramvad at få såvel Prins Henrik som Dronning Margrete til at forsøge sig med en putter!

Gramvad har særlige overtalelsesevner.

Foto:
Regentparret besøgte HCA Golf og Finn Gramvad i 2013.

DEL
Forrige artikelSebastian Cappelen pænt fra start
Næste artikelRegelquiz: Markering af bolden.
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.