De fleste golfklubber herhjemme accepterer at man har hund med på banen – Hvalpsund er selvfølgelig én af dem.

Må jeg ta’ hunden med mig ind himlen, sang Teddy Edelmann i 1984 i den danske version af en svensk popsang af Hasse Andersson, og fik et Giro413-hit af dimensioner.
En bruger af Facebook-gruppen ’Danske Golfspillere’ stillede for nyligt spørgsmålet om ’hvor må jeg tage hunden med på golfbanen?’, og det er jo et uhyre relevant spørgsmål.
Vi sendte det derfor ud til landets golfklubber for at se om vi kan få svar.
Det kunne vi – om end ikke fra alle – og listen af banerne, der tillader hunde på banen kan ses her på siden. Den er temmelig omfattede.

Et klart flertal af landets klubber er glade for firbenede gæster – og naturligvis er Hvalpsund én af dem. I Kalundborg har man tilmed lavet to hundestationer, med vandpost og ’hundeprutteposer’.
De steder hvor man gerne må have lille Fido eller Grand Danois’en Rolf med sig ud at spille, stiller naturligvis visse krav til både hund og hundeejer. Hunden skal holdes i snor, den må ikke forstyrre andre eller sinke spillet på banen og så skal man fluks samle op, hvis vovse har ’et uheld’ – også i roughen!

God samvittighed
Frida er en 15 et halvt år gammel belgisk hyrdehund af racen Groonedal. Siden den var helt lille, har den været med Mette Moo Schwarz på golfbanen i Helsingør. De startede sammen på Par3-banen og det er også her de i dag går de fleste runder, for Frida er efterhånden em ældre dame, der ikke orker så meget. Til gengæld nyder både den og dens ejer hvert øjeblik.
”Da vi i sin tid flyttede til byen, og skulle vælge golfklub, var det medvirkende til vores beslutning, at man måtte have hunden med på banen,” siger Mette. ”I stedet for at vi går en runde golf på over fire timer, og så skal hjem og gå en lang tur med hunden bagefter, så kan få en masse skøn tid sammen – på golfbanen – og ikke have dårlig samvittighed overfor hunden. Frida er en meget rolig race, og det gør det naturligvis lettere. En vild jagthund kan sikkert være svære at holde styr på.”
Mette har altid masser af hundeposer med for det tilfælde at Frida skal ’på toilettet’, men det skal hun nu sjældent. Frida har også lært at drikke vand af flaske, for vand skal der til.

Disse baner tillader hunde:
Gudme
Ikast Tullamore
Vestfyns
Hals
Aarhus Aadal
Frederikssund
Rømø
Ærø
Møn
Københavns
Skanderborg
Aalborg
Kalø
Øland
Brønderslev
Volstrup
Korsør
Dragsholm
Odsherred
Odense
Rold Skov
Storstrømmen
Dronninglund
Randers Fjord
Harre Vig
Langeland
Give Jammerbugten
Birkemose
Sønderjyllands (forsøgsordning i 2020)
Samsø
Mariagerfjord
Brændeskovgård
Blommenslyst
Albertslund
Trehøje
Hørsholm
Næstved
Morsø
Hvalpsund
Ree
Skærbæk Mølle Ølgod
Outrup
Bornholms Gk
Brande
Dejbjerg
Åskov
Fredericia
Faaborg
Sct. Knuds
Randers
Skive
Kalundborg
Holbæk
Aabenraa
Sydsjælland
Ledreborg
Falster
Køge (kun 9 hullers banen)
Midtfyn
Hornbæk
Passebækgaard
Svendborg
Blåvandhuk
Silkeborg-Ry
Hedens
Himmelbjerg
Løgstør
Stensballegaard
Lemvig
Struer
Herning
Haderslev
Ribe
Odder
Hobro
Aarhus GC
Vejle
Hjortespring
Sæby
Sorø
Hedensted
Hedeland
Holstebro (Eng, Park, Frøjk, men ikke Storå og Skovbanen)
Henne
Hvide Klit
Helsingør
Halsted Kloster
Sønderborg
Tollundgård (hverdage)
Fredensborg
Gyttegård
Hammel
Sindal
Hirtshals
Lübker
Norddjurs
Nordborg
Varde
Tønder
Rønnede
Søhøjlandet
Sejerø
Sølykke
Kellers Park
Benniksgaard
Barløseborg
Vejen
Læsø Seaside
Vallø (kort snor)

Bemærk, at listen er baseret på mailbesvarelser fra klubberne og altså ikke nødvendigvis er 100 procent fyldestgørende. Ring til klubben inden før at høre om det er ok at have hunden med.

DEL
Forrige artikelKoepka gik til tops hjulpet af ekspert i putting
Næste artikelStor herlighedsværdi på Kalundborg
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.